Söndagsäventyr

I söndags tog vi bilen och åkte ut på lite söndagsäventyr, vi hade siktet inställt på More Kastell, Sveriges egna Grand Canyon.
 
 
På vägen dit så stannade vi av en tillfällighet till i Virserum för att vi tyckte att det var så festligt med dessa gamla tåg. Då kom det fram två män till oss som höll på julskyltning där, vilket slutade med att vi fick en liten privat guidad rundtur i stationshuset.
 
 
Vi åkte runt på massor av småvägar mitt ute i ingenstans.  Vid ett tillfälle stannade vi till vid ett ödehus som jag gick runt och kollade på. Lite läskigt.
 
 
När vi såg den här skylten så visste vi att vi var framme vid More Kastell.
 
 
Det var verkligen ett stup ned och inga staket fanns det, så man fick vara försiktig. 
 
 
 
 Det var häftigt att titta på naturen, men tillsist blev det för kallt så vi fick vända tillbaka och gå till bilen. Men vilken äventyr vi hade! Riktigt bra söndag! Apropå söndagsäventyr. Minns ni när man var liten och folk hade bilar som bara användes för söndagsåkning, eller var det kanske bara en norrländsk grej? 

Glöggmys

I lördags ordnade vi en glöggkväll för våra vänner. Vi dukade upp med glögg, lussekatter och julskum.

Kattis undrade nyfiket vad vi höll på med. Hon kanske inte är van vid såna här tillställningar med julmat.

Sedan kom vårt sällskap, bestående av Olle, Maria, Filip och Julia.

Vi började med att bjuda på risgrynsgröt, utan mandel, vi ville ju inte att nån skulle tvingas gifta sig i år.

Efter att vi kände oss mätta så tog vi fram vårt nyinköpta Rappakalja och spelade det. Jag och Julia kom på delad första plats. Efter spelets slut så pratade vi resten av kvällen innan det var dags för våra gäster att bege sig hemåt. Supermysig kväll!

Ett kvarter

 
I torsdags gick vi ut till Ett kvarter för att äta. Vi har hört mycket gott om den restaurangen och var sugna på att prova.
 
 
Det var otroligt mysig inredning. Kändes som man var hemma hos nån och åt mat.
 
 
Jag beställde in en risotto med pumpa och cashewnötter. Alltså smaken, det var en smakupplevelse. Mums! Förstår varför de är med i White guide.
 
 
Johan beställde in hamburgare. Även han blev riktigt nöjd. Kan rekommendera Ett kvarter. De har dock begränsade öppettider. Men väl värt ett besök.