Jul, jul strålande jul

Imorgon bär det av till Sthlm igen, för att fira jul och gosa med kusinerna. I hela fem dagar eller något sånt.. Alltså, jag kan inte förstå hur fort tiden har gått sedan julavslutningen i fredags. Jag har haft ett helt fullspäckat schema.. men ändå inte får någon julstämning.

För bara en timme sedan kom jag hem från Maja.  Maja, Veronica, Ivannia och jag hade tjejkväll eller vad vi nu ska kalla det.., vi såg "The notebook" och ja, jag grät. Som vanligt. När förvandlades jag till den här känslomässiga labila typen egentligen? Middag hann vi också med under dessa timmar och Ivannia, som den spåkvinna hon är, höll tal om allas stjärntecken och våra personlighets drag. Jag slutas aldrig att förvånas över den kvinnan. Summan av kardemumman var att det var mys.

När jag kom hem hade jag ett fint julkort väntandes på mig, från Jossan! Det var kort och koncist, men ack så fint. Om du läser det här, ja då bugar jag och tackar för det.

Min bror frågade mig idag om hur jultomten bestämmer vem som ska få dyra paket och vilka som inte ska få det. Jag visste inte hur jag skulle förklara det. "Jo alltså, tomten pratar med föräldrarna innan julklapparna ska delas ut och de gör upp en budget för hur mycket julklapparna får kosta, du vet tomten är ju inte världens rikaste man". Men?! "Ja, sedan så vet du ju att mamma och pappa också står för en del av julklappsinköpandet". Det visste han tydligen.

Jag trodde min lillebror hade gett upp tron på jultomten (som jag gjorde när jag var fyra och insåg att mannen jag trott var tomten, bara var min mormors man Börje iklädd lösskägg). Jag tror min bror var lite tveksam iår till tomtens existens, men så testade han sin lycka och skickade brev till tomten och fick faktiskt svar. Bara för att jag vet att jag inte får några juklappar iår, för pengar insatta på banken räknas väl inte?!  så ska jag testa min lycka och skriva en önskelista..  för vem vet, kanske läser tomten bloggar, i det hyper utvecklade samhälle vi lever i ;)

1. Digital systemkamera
2. Telefon i form av mun (finns på lagerhus)
3. DKNY- Delicious parfym
4. Skolväska
5. Mer tid

God jul!

Twilight

Igår så skedde det som vi alla väntat på.. Maja och jag såg Twilight! Efter att ha hört en massa tjat om Twilight i en sådär 4 månader, så tog jag mitt förnuft till fånga och läste Twilight. Jag måste säga att jag blev berörd, jag är inte en sån där som gillar övernaturliga väsen. Men vampyrer, yes de finns, i min värld åtminstonde. Perfekta varmpyrer.
Utdrag ur boken;

"I Love you" I whispered.
"Your my life now" he answered simply. Så fint att jag blir tårögd. Nu till filmen, vi hade super höga förväntningar, som turligt nog uppfylldes. När Edwards ansikte visade sig på duken så lovar jag att större delen av tjejerna biosalongen tappade andan, alltså hur kan man vara så perfekt?! Sedan kärleken mellan Edward och Bella och hur han liksom tog hand om henne. Hur han satte hennes behov före hans egna. Jag ska joina facebook klubben "Because of Edward Cullen, human boys have lost their charm" Jag är ledsen Hubbe, om jag är hemsk, men alltså.. am speechless.  Vad jag vill säga med det här är att det är den bästa filmen jag sett på länge. Den fick mig tillochmed att gråta en skvätt. Till alla som funderar på att se den, läs boken först!

Vi formar våra byggnader, därefter formar de oss.

Nu har jag vart sådär nördig igen och kikat på en massa inredningsstilar och designade hus. Jag kan bara inte låta bli att drömma mig bort bland design hus och herrgårdar. Men jag kom fram till att jag är alltför skeptisk till nytänkande. Jag klarar bara inte av fyrkantigt tänkande, allt nytt ska jämt vara så fyrkantigt och se så funktionellt ut, vad hände med alla kråkslott va? Jag ska fundera ut något miljövänligt och bra alternativ. Sedan så kommer vi till inredningen och den absoluta drömmer är en spiraltrappa.. och möjligheterna är oändliga. Jag hittade några alternativ jag gillade..

 

Favoriten är från www.hyperstream.co.uk

Den här var sådär fin, fast samtidigt så tar den nog alldelses för mycket plats. Sedan hittade jag en i glas, spännande alternativ, men är det verkligen praktiskt? Jag menar tänk om man är arg och får för sig att klampa lite väl hårt i trappan osså spricker ett trappsteg, det kan ju leda till lite problem. Ibland känns det som jag drömmer för mycket, fast utan drömmer kommer man ju ingenstans. Nu ska jag gå och spåna på mitt framtida boende.

Tjingeling!