Onsdag

 
 Idag har jag haft en sån där dag då jag har passat på att fixa en massa saker. Köpte bland annat ett nytt mobilbatteri, vilket verkligen var på tiden. Förstår inte hur jag stått ut så länge med det gamla. Min mobil började alltid flimra när det var 40 % kvar och sedan stängde den av sig. Har heller inte kunnat surfa på den utan laddare, de senaste veckorna. Men å andra sidan har jag kunnat stirra ut i fönstret istället och låtsats att jag levde på den tiden då inte smartphones fanns. Oj, vad mycket av världen jag har sett de senaste veckorna! Allt det där man missar när man ständigt kollar på sin mobil!
Något jag även tog tag i var att välja ut ett par nya glajjor. Så svårt att hitta något hippt och snyggt. Har velat ha ett par runda, men har alltid sett ut som Harry Potter så fort jag satt på mig ett par. Förstår inte hur alla kan vara så snygga i runda glasögon? Men i vilket fall hittade jag de perfekta idag! Så nu är det bara vänta på att de blir färdiga. Produktiv dag må jag säga!

Dilemmat med med instagram

 

Nu har jag tänkt lite igen. Den här gången handlar det om Instagram. Hur kommer det sig att vissa människor kan lägga upp i princip vad som helst på Instagram och ändå alltid få minst 25 likes? Jo, men vi alla känner dessa personer. Det kan vara en ful bild på deras fot och ändå får de massor av likes? När man själv lägger upp en bild (som man lagt ned massa tid på och som känns skitsnygg och är hundra gånger bättre) så får man typ två likes? Känns inte riktigt rättvist?

Men det värsta är ändå när man gillar vissa personers bilder nästan jämt och ändå likar de aldrig ens egna bilder. Hallå, vad hände med medmänskligheten? Jag hatar den stressen man känner när man lägger upp något. Jaha, hur många likes kommer jag få nu? Kommer det vara tillräckligt många för att jag ska kunna behålla min värdighet?

Egentligen borde man ju inte känna så. Det är ju bara en bild. Men när världen numera är uppbyggd kring sociala medier, så blir det mer än en bara en bild. Antalet likes blir synonymt med uppskattning ungefär. Det i sin tur gör att man känner världens press varje gång man lägger upp något. Jag vill ju inte sluta lägga upp bilder, eftersom jag tycker det är roligt. Men samtidigt vill jag slippa denna press.. Är det någon som känner igen sig i det här?

Loppmarknad

 
 
 
Idag hängde jag med Maria och Julia. Vi åkte till Tyrolens loppis och veteranmarknad. Det fanns så himla mycket fint, hittade massor av saker jag ville ha! Vet inte hur många gånger jag blivit besviken på loppmarknader, när man har insett att det mesta bara är skräp. Men så var det inte här, fanns massor av fint! Kom hem med ny jacka, klänning och en blompall. Extra glad blev jag för blompallen, för jag har velat ha en sån länge och så hittade jag en för bara 20 spänn. Efter att vi var färdiga med våra runda, så åkte vi hem till Julia och lagade mat tillsammans. Blev en supermysig dag!