Om att få en ny roomie och brinnande bakplåstpapper.

 
Idag fick jag träffa en av de jag bor med för första gången på riktigt, nämligen Chilli. En go liten bestämd tant på 14 år (om jag minns rätt) som gillar att bli kliad bakom öronen. 
 
 
När jag satt och gosade med Chilli kände jag plöstligt att det luktade bränt. Tydligen så hade bakblåtspappret fattat eld i ugnen (ja ni ser ju på bilden) och jag hade inte märkt något. Chilli däremot såg föga road ut, hon kanske anade att något var i görningen. Så min fiskgratäng jag skulle ha till middag blev rökskadad och det slutade med att jag fick äta flingor till middag. Men min hyresvärd hjälpte mig att lufta ur köket i alla fall. Så vi får se om jag vågar mig på att använda ugnen igen. 

Om påsken & att flytta till Göteborg.

Igår lämnade vi Johans lantställe för att åka hem, men på vägen passade vi på att stanna i Norrköping för att äta brunch på Lingonfabriken tillsammans med min pappa, hans sambo och min lillebror. Insåg att min lillebror har börjat komma i målbrottet. Känns så sjukt att min lilla bror, eller ja så liten är han ju inte längre.. Men att han har börjat få en helt annan röst?! När blev han så stor (haha låter som en tant nu inser jag).
 
 
Efter vi var mätta åkte vi förbi en sväng hos min mamma och hennes sambo. Där fick vi chansen att träffa min mormor och Börje + kusinerna lite snabbt. Kändes bra att få klämma in lite familjetid.

 
Idag tog jag och Johan bilen med all min packning ner till Göteborg. Jag ska alltså bo här i tio veckor och göra min praktik på ett bemanningsföretag. Efter att jag hade vinkat hejdå till Johan så tog jag en promenad till Linnestaden, som inte ligger allt för långt borta från min bostad. Då passade jag på att kompletteringshandla, köpa spårvagnskort och sedan äta middag på Condeco. När jag satt där och åt min mat så tänkte jag "när började jag sluta att tycka att det var jobbigt att äta ute själv". Ja den frågan har jag inget svar på, men det känns så befriande att det inte känns som en jobbig grej i alla fall, som när jag var yngre. Nu ska jag förbereda mig för min första arbetsdag imorgon. 

Påskafton!

 
Idag gick jag ut på en långpromenad direkt efter frukosten.
 
 
Med mig hade jag dessa som sällskap.
 
 
På vår promenad såg vi årets första tussilago.
 
 
Solen kom dessutom fram under våran promenad. Blev så där varmt att man var tvungen att knäppa upp jackan.
 
 
Ikväll har vi ätit påskmiddag med vänner till Johans föräldrar. Imorgon styr vi kosan mot Växjö för att jag ska packa ihop mina grejer inför Göteborg, men innan dess ska vi träffa min familj en stund i Norrköping.