Ja, jag äter sådana som du!

Konversation vid matbordet igår mellan mig, pappa och Martin.

J: Alltså jag tror det är bäst att att man har en argentur om man ska åka som au-pair..
P: Men du gillar väl inte barn?
J: Det har jag aldrig sagt!
M: HON ÄR EN BARN-HATARE!
P: (Pappa asgarvar)
J: Nej, det är jag inte!
M: Jo du hatar sådana som mig!


Min bror är sju år och väldigt cynisk. Nej, jag hatar inte barn. Jag råkar bara göra antydningar om det ibland.Idag, Bowling. Med pappa och Martin. Min pappa är en hejare på bowling, han har två egna klot, ett par fula skor från 80-talet och han får strike nästan varje gång. Han pratar dessutom i termer som att hitta rytmen, försöka finna ett samspel mellan stegen och rörelserna och känslan för klotet. Jag visste inte att bowling var så avancerat. Min pappa får det att låta som att det är dans vi utövar. Men jag måste ändå säga att min far gjorde ett bra jobb med att försöka lära upp oss misslyckade barn att bowla. Men någon bowling- stjärna blir jag nog aldrig.  

Otten, Födelsedagsfest, Platå..

Jag har hunnit med sjukt mycket den här helgen. I fredags blev det utgång till Hugos med Maja, Daniel, Ante, Robbin, Jimmy och Emil. Sedan gjorde Maja och jag ett premiär besök på Otten, för att krossa alla fördommar om att det är placet att gå till om man vill ha ett strul.. Vad kan jag säga? Sjukt stylat ställe, fullt med fjortisar och brats (Inkluderat den där äckliga wanna-be brat killen jag hade en crush på i sexan..). Men det var nåt som tilltalade mig iaf, kanske var det de häftiga dansgolvet eller toalett dörrarna i metall.. men Hugos kommer alltid vara platsen för mig ändå! Ja på tal om det så besökte vi Hugos också. Jag fick dansa med en heting till "You can't hurry love"! Kan ni fatta att han aldrig hade hört den låten? Näe, inte jag heller. Kvällen blev sjukt bra, förutom att du var där.

På lördagförmiddagen var jag hemma hos Kennyh och kollade på en fjantig romantisk Hollywood film. Den var sådär äckligt förutsägbar ni vet, med en kille som inte kan finna lycka och sedan träffar han en tjej och blir kär tillslut och hon vill inte ha honom och bla bla. Senare hämtade Anna upp mig och vi åkte till Kimstad på Maddes födelsedagsfest. Vi åt paj, dansade, flummade, lyssnade på musik, spelade spel. Lina, jag och Becca kom dessutom fram till att det är omöjligt att döda någon med en plastkniv alternativt plastgaffel. Den går av. Jag gjorde dessutom några desperata försökt i att hugga i en macka, men gaffeln gick ju bara av. Sjukt värd upptäck.. eh.. haha.

Under kvällen kom Kennyh och Henka och hämtade upp mig. Vi åkte till Linköping.. en resa som borde tagit 20 minuter, men som tog mer än en timme. Våra lokalsinnen är kanske inte de bästa. Tillslut hittade vi till Hannes iaf. Där en sådär 13 personer befanns sig i hans lilla etta. Vi tittade på matchen mellan Sverige och Portugal och jag skrek på fel ställen... Ja, jag är socialt missanpassad när det gäller fotboll. Efter fotbollen försvann några av gänget hem till Norrköping och resten av oss som var kvar gjorde oss i ordning för utgång. Vi skulle utforska Linköpings uteliv, för man hade ju hört att det skulle vara såå bra.

När klockan hade hunnit bli två hade vi äntligen nått stan efter en timmes promenad. Vi valde Platå. Det skulle vi aldrig ha gjort. Det var svindyrt att gå in, med tanke på att vi endast hann spendera en timme där inne. Kön till garderoben var as lång. Det var fullt med folk som trampade mig på tårna. På dansgolvet blev man knuffad hit och dit som en vante och det var svettigt som tusan. Men visst, inredningen var snygg. Pluspoäng där. Efter att ha svettats i en timme så gick vi hem. Vi klämde ihop 9 pers i den där ettan. Men det gick.. dock hade Maja och jag väldigt svårt att somna.. vi skrattade nästan tills vi dog, men mest jag. Tänk att Venedig- minnen kan bli så roliga fem på morgonen.

Idag har Maja och jag försökt vara duktiga och jobbat med projektarbetet. Eh, ja.. gick asbra.We love this exaltation, we want the new temptations, it's like a revelation, we live on fascination..

JönköpingSpontaniteten flödar. I fredags ringde jag Johanna och bestämde att jag skulle hänga med henne och Becca till Jönköping. Okej, inte helt spontant eftersom jag skulle ha åkt till Vrigstad med familjen, men i sista sekunden blev pappsen sjuk så det blev inte så. Johanna körde oss dit. Kan ni fatta att den flickan har fått körkort? Nej, inte jag heller.

Fredagskvällen spenderades med en kopp te, massa bröd och skratt. Vi sov i Maddes rum och det är alltid lika konstigt att dela madrass med någon, för flera gånger under natten vaknade jag upp och var helt skräckslagen över att en främmande människa låg vid min sida, för att i nästa sekund inse att det bara var Johanna.. haha.

Lördagen tillbringade vi i Jönköpings innerstad. Vi åt lunch på paus, härlig god sallad. Rekommenderas! Vi träffade även Sara och hennes kompis Evelina, som vi gick till piren med och solad.. det var till och med sådär varmt att man kunde sitta i t-shirt.. och äta glass. Ja, ge mig sommar nu! På kvällen kom utökades sällskapet av Lina och vi hade pjamas- filmkväll.. Min mormor ringde nyss. Hon frågade som vanligt hur det var o sådär och efter ett tag sa hon "hur är det med pojken". Jag trodde hon syftade på Martin så jag svarade lite halvt oförstående att jomen det är väl bra. "Så din pojkvän mår bra?".. "Eeeh, näe jag har ingen. Vi gjorde slut för några veckor sedan". "Det är bra bra, du får en ny kille. Du kommer ha många!" (och lägg till brytning på det där). Hahha. Det är så typiskt min mormor på något sätt. Hennes visdoms ord är typ "Nöjd dig aldrig med den kille du har, det finns alltid bättre.." Ärlig och rak. Det gillar vi.