Onsdag


Idag var jag på utbildning i jobbet, i Högsby. Hade aldrig varit där innan idag. Men det visade sig vara en trevlig liten by. Ja jag kallar det by, för det är bara 5000 personer som bor där. Efter jobbet drog jag och Johan hemma till Sebbe & Challe för att fira Sebastians födelsedag. Vi skulle egentligen kollat på Den svenska björnstammen. Men vädret gjorde att vi blev otaggade. Okej man inser att man börjar bli gammal när vädret stoppar en från att gå på konsert. Apropå det ska den här gamlingen (läs jag) börjar lägga sig nu. Vad hände? Mvh pEnSIOnÄrEn. 

En midsommarhelg i skärgården.

 
I torsdags anlände vi till Harstena, mitt i Gryts skärgård i Östergötland. Vår första kväll vandrade vi runt på ön och då såg vi röda näckrosor som är väldigt ovanligt. 
 
 
 
På midsommarmorgonen vaknade vi upp till solsken och tog en promenad till öns lokala bageri. Där köpte vi frukost bestående av nybakade frallor, te och yoghurt. 
 
 
Sedan tog vi ett dopp i havet. Det var uppfriskande, dock alltid lika obehagligt att man är tvungen att passera tång och sjögräs för att komma ut och simma, men det är det värt.
 
 
Efter att vi kände oss färdiga med badandet så skyndade vi oss hem och bytte vi om till våra midsommaroutfits.
 
 
Och kastade jordgubbar.
 
 
Sedan begav vi oss till det traditionsenliga midsommarfirandet. Där dansade vi runt midsommarstången och drack saft och åt bullar.
 
 
När vi kändes oss färdiga med dansandet så drog vi hem till vårt lilla ställe vi hyrde och lagade mat.
 
 
Sedan spelade vi spel, tog en promenad längs havet, njöt av ljudet av kluckande hav och kvällen avslutades så här. Behöver jag säga mer?
 
 
Igår badade vi och spelade kort vid klipporna större delen av dagen. 
 
 
Under kvällen när vi kände oss hungriga grillade vi och åt maten ute i solskenet.
 
 
Sedan kände sig Linnéa lite dålig efter all tid i solen så jag och Johan tog en lång promenad längs ön och hann få en glimt av solnedgången, himla vackert. Idag tog vi färjan tillbaka till gryt och åkte tillbaka till Växjö. Men vi hade en magisk midsommarhelg, hade inte kunnat önska mig mer än sol, skärgård och fint sällskap. 

Harstena


Idag efter jobbet styrde vi kosan mot skärgården. Närmare bestämt Harstena som är en ö i Gryts skärgård, för att komma dit måste man ta båten. Vilket vi gjorde, vi åkte taxibåt.


Vårt hus vi bor i ligger bara ett stenkast från havet. 


Som sällskap har jag Linnea och Johan med mig. Ivannia skulle hängt med men fick tyvärr förhinder i sista sekund. Men vi tre är supertaggade på att fira midsommarhelgen här!