Jul, jul strålande jul

Imorgon bär det av till Sthlm igen, för att fira jul och gosa med kusinerna. I hela fem dagar eller något sånt.. Alltså, jag kan inte förstå hur fort tiden har gått sedan julavslutningen i fredags. Jag har haft ett helt fullspäckat schema.. men ändå inte får någon julstämning.

För bara en timme sedan kom jag hem från Maja.  Maja, Veronica, Ivannia och jag hade tjejkväll eller vad vi nu ska kalla det.., vi såg "The notebook" och ja, jag grät. Som vanligt. När förvandlades jag till den här känslomässiga labila typen egentligen? Middag hann vi också med under dessa timmar och Ivannia, som den spåkvinna hon är, höll tal om allas stjärntecken och våra personlighets drag. Jag slutas aldrig att förvånas över den kvinnan. Summan av kardemumman var att det var mys.

När jag kom hem hade jag ett fint julkort väntandes på mig, från Jossan! Det var kort och koncist, men ack så fint. Om du läser det här, ja då bugar jag och tackar för det.

Min bror frågade mig idag om hur jultomten bestämmer vem som ska få dyra paket och vilka som inte ska få det. Jag visste inte hur jag skulle förklara det. "Jo alltså, tomten pratar med föräldrarna innan julklapparna ska delas ut och de gör upp en budget för hur mycket julklapparna får kosta, du vet tomten är ju inte världens rikaste man". Men?! "Ja, sedan så vet du ju att mamma och pappa också står för en del av julklappsinköpandet". Det visste han tydligen.

Jag trodde min lillebror hade gett upp tron på jultomten (som jag gjorde när jag var fyra och insåg att mannen jag trott var tomten, bara var min mormors man Börje iklädd lösskägg). Jag tror min bror var lite tveksam iår till tomtens existens, men så testade han sin lycka och skickade brev till tomten och fick faktiskt svar. Bara för att jag vet att jag inte får några juklappar iår, för pengar insatta på banken räknas väl inte?!  så ska jag testa min lycka och skriva en önskelista..  för vem vet, kanske läser tomten bloggar, i det hyper utvecklade samhälle vi lever i ;)

1. Digital systemkamera
2. Telefon i form av mun (finns på lagerhus)
3. DKNY- Delicious parfym
4. Skolväska
5. Mer tid

God jul!